Најпозната корона креација на светот: Девојка потрошила 400 часа на создавање на фустанот за матура

Матурантката од Америка станала вистински хит на Интернет поради уникатниот матурски фустан кој го направила само од лепливи ленти...

Кога Пејтон Манкер во јануари одлучила да оди на матура, не ни помислила дека ќе стане вистинска сензација, пишува Индекс.

Матурантите имаат традиционално натпреварување, кој подобро ќе се облече и кој подобро ќе ја искомбинира својата матурска комбинација. Оној кој ќе победи, добива награда од 10.000 долари.

Фотографиите и целиот текст може да ги погледнете на Хаштаг.