Највкусниот појадок кој некогаш сте го пробале: Тортиља со топено сирење-прсти да излижете
Кога ќе пробате тортиља со растопено сирење, никогаш нема да сакате да јадете пецивово пекарницата, или каков било појадок. Овој е незаменлив..
Тортиља што се топи во устата е најдобриот појадок што можете да го замислите. Хранливата вредност на јајцата е многу висока, па затоа е појадок што ќе ве одржува до ручек. Вкусот е совршен.
Состојки:
-1 голема тортиља
-3 јајца
-50 гр рендано сирење Гауда
-50 гр варена шунка
-кечап
-мајонез
-сол на јајцата
Подготовка
Подгответе ја тавата според големината на тортиљата.
Изматете ги јајцата, додадете сол и пржете ги изматените јајца во малку путер или масло без мешање, а потоа прилагодете ја јачината на гасот или електричната енергија. Кога ќе се испече долната страна на јајцата, ставете тортилја и превртете сѐ со шпатула, така што тортиљата се загрева и крцка, а јајцата ќе се испечат до крај. Сега ставете сирење и шунка на половина од тортиљата да се растопат малку. Додадете кечап и мајонез по желба. Свиткајте ја тортиљата , тргнете ја од оган и сервирајте.