Нашите граѓани морале да чекаат и по два часа за да одат на шопинг: Гужви на границата со Грција

Македонците кои решија денешниот неработен ден да го искористат и поминат во еднодневна прошетка низ Солун, соседна Грција, се соочија со голем метеж на граничниот премин Богородица. 

Колони од возила чекаа за влез во Грција, а евидентно е дека на граничниот премин се формирал своевиден голем застој.

Целиот текст може да го прочитате на Фактор.