Не е неуспех на 40 години да живеете со мајка ви, или на 45 да бидете без маж и деца, опкружени со мачки: Еве како изгледа неуспехот

Многу луѓе мислат дека е неуспех да работат како домар или да живеат со нивната мајка на возраст од 40 години.

Или на 45-годишна возраст да бидете сами без сопруг и деца, опкружени со мачки.

Но, всушност, неуспехот не изгледа така.

Дали сакате да ви кажам што е всушност неуспехот?

1. Таа не живее како што сака.

2. Ја работи најпрестижната работа, но ја мрази.

3. Се омажи за најпаметниот, најперспективниот и најубавиот, но не го сака.

4. Секој ден брои калории за да „носи“ туѓо тело.

5. Цел живот сонува да напише роман, но премногу се плаши да го продолжи она што го започна со пишување на второто поглавје.

6. Има секс секоја вечер, но поради чувство на должност - никогаш од страст.

7. Живее со својот сопруг во љубов, разбирање, љубезност, но сонува за сосед.

8. Ова е кога едно дете постојано сака да игра, а вие едноставно сакате никој да не ве допира.

9. Тоа е исто како да сонувате за појадок со кроасан додека разгледувате списание, но наместо тоа „кркате“ инстант хемиска каша додека седите на компјутер.

10. Секој ден сонува дека сè ќе се промени, но не прави ништо за тоа.

Тоа е она што јас го нарекувам неуспех, вели Михаил Лабковски.