Не е само моден детаљ, има и тајно значење: Што СИМБОЛИЗИРА прстенот на секој од петте прсти

Прстенот може да биде само моден детаљ, но кога ќе погледнете подлабоко во скриениот свет на прстените, можете да видите интересно значење и симболика.

Прстенот со векови е симбол на љубовта, верноста, вечноста, понекогаш дури и духовноста, но и накит кој ја претставува нашата личност на одреден начин, пишува „
Lovesense“.

Во многу култури, венчалните прстени се симбол на вечна љубов. Уште во антички Египет, мажите им давале на жените прстен направен од трска и папирус, што е симбол на вечноста.

Од друга страна, Римјаните сметале дека прстенот е симбол на контрола и моќ над сопругата, а не за знак на љубов. Римјаните правеле прстени од скапи материјали како што се кожа, коска и метал.

Исто така, постои традиционален ирски прстен „Claddagh“ кој е симбол на пријателство, лојалност и љубов. Создаден во текот на 17 век, овој прстен има уникатен дизајн со две раце држи крунисано срце - рацете покажуваат пријателство, круната е знак на лојалност, а срцето е симбол на љубовта.

Во различни култури и субкултури, секој прстен и начинот на кој го носите може да има уникатно значење. Но, без оглед на земјата или културата, постои универзално значење да се носи прстен на одреден прст што може да открие интересни детали за вашата личност.

Прстен на палецот - ја симболизира силата на карактерот, внатрешната моќ и слободата на мислата.

Прстен на показалецот - симбол на амбиција, лидерство и авторитет. Тоа означува самодоверба и моќ на контрола.

Прстен на средниот прст - ова е знак на индивидуалност, самосвесност, заземјување, убавина, разбирање на можностите и животната цел.

Прстен на прстот до малиот прст - симболизира љубов, убавина, романтична душа, надеж, креативност, авантуристички дух и верност.

Прстен на малиот прст - моќ на добра комуникација, засилена интуиција и висока интелигенција.


Откријте: Колку години ќе живеете според големината на чевлите