Неда Волчева е една од ретките жени офицерки во нашата Армија: Со 27 години, двапати по ред е прогласена за командир на најдобар вод

Неда Волчева е една од ретките жени офицерки во нашата Армија.

Претседателот Стево Пендаровски објави дека воедно е и командир со најдобриот вод во Армијата.

-Командир на најдобриот вод во нашата Армија, е поручник Неда Волчева. Со 27 години, двапати по ред е прогласена за командир на најдобар вод. Како една од ретките жени офицерки во нашата Армија, со својата сигурност и храброст се надевам ќе реди големи професионални успеси - соопшти Пендаровски.фото:Официјален Фејсбук профил на Стево Пендаровски