Недела - ден за уживање

Недела - ден за уживање.

Така одлучив одамна.

Ден на семејството.

Еден ден за мене.

Ден на мир и хармонија.

Славам секоја недела.

Тој ден не одам на шопинг, не правам ништо оптоварувачки, не брзам никаде, само уживам во денот, дома и со најблиските.

Неделните утра во пижами и со голема шолја кафе се мојот омилен дел од неделата.

Тие траат долго, се протегаат полека со појадок, опуштени разговори и бавни движења.

Ако сакаме да го преживееме овој луд ритам што не‘ меле и хаосот што не‘ опкружува, мора да имаме свои оази во кои треба да застанеме и ресетираме. Да се ​​потсетиме што е навистина важно и кој е достоен за нашето внимание и посветеност. Да ги одделиме важните од ирелевантните.

Така, ние се обидуваме да го задржиме тој мир и спокојство што го чувствуваме што е можно подолго.

До следното ресетирање.

Уживајте оваа недела.


Фото: freepik

Извор: zenskikutak