НЕМА ДА ЖИВЕАМ ПО НЕЧИИ ЖЕЛБИ: Имам 30 години и ќе ги искористам!

Социјалните мрежи се место каде што може да наидете на навистина интересни приказни. Овој пат, во оваа приказна ќе се пронајдат генерациите кои се на прагот да ја разбијат триесетата година од животот. Приказната е поучна и интересна, а меѓудругото ќе ви го покрене расположението. 

„Често во разговор со пријателките слушам „но знаеш, ние сега имаме некои години, не е тоа соодветно за нас“... Понекогаш го имам она чуство да кога зачекориш во триесетите се треба да застане, се мораш да ставиш во кутија и тоа мора да биде така-кутија стан, кутија, работа од 8 до 16, венчавка, маж, две деца... Но зошто? Од што се плашите? Не се триесетите крај на светот, зошто не би можела во триесетите да запишам факс или некое хоби кое отсекогаш сум го сакала, зошто не би можела да си го дупнам стомачето, да ставам тетоважа? Кажи ми која е разликата помеѓу мојата летна авантура со триесетите и твоите потреби веднаш штом го најдеш идеалниот маж со совршена работа кој исто така сака дете бидејќи тоа неговите го очекуваат ... Разликата е во тоа дека јас сакам да живеам, сакам да создавам...никогаш да не речам никогаш, можеби на крај во овој хаос на креатива, смеа и триесетгодишен пубертет е пред да го најдам принцот од соништата и го добијам она мало створение кое ќе го промени мојот свет отколку ти...но знаеш што? Јас одлучив, јас имам триесет и ќе ги искористам. Ќе направам се што не сум досега... Ќе уживам....

Повеќе нема да ми биде страв да му кажам на некој „не, јас тоа не го сакам, јас тоа нема да ...“ Повторно ќе сонувам, ќе се смеам во сонцето, ќе си ги подарам моментите кои кои мојата душа ги бара... Во мојот балон уште има место. Сакаш да останеш во една од кутиите или ќе одлеташ со мене и ќе дозволиш да се случи... Среќа!