Никој не сакал да ја породи: Чекала повеќе од 40 минути помош од лекар, а потоа следел шок, бебето завршило со 11 конци

Жената која почнала да се пораѓа дошла во родилиштето во бразилскиот град Бело Хоризонте

И покрај тоа, лекарите не се погрижиле веднаш за неа и почекале лекарска помош  во ходникот. Се случил шокантен настан.

Јосиан Маркез Переира имала чести породилни болки на почетокот на мај, што укажувало дека породувањето започнало. Затоа што поскоро отишла во породилиштето Софија Фелдман во Бело Хоризонте. Според „The Mirror“, жената чекала 40 минутипомош од лекар, но никој не се погрижил за неа, иако побарала помош.

Дури кога почнала да се пораѓа, за неа се заинтересирала медицинската сестра, која сакала да ја однесе трудницата од шалтер во собата. Пациентката не сакала да го смени местото бидејќи, како што признала, се чувствувала „како бебето да излегува од неа“. Според извештаите на другите пациенти, и покрај одбивањето на трудницата, медицинската сестра морала да ја натера да го смени местото, што довело до страшна ситуација. Кога пациентката станала и тргнала по медицинската сестра, бебето паднало право на подот.

Падот бил толку силен што на новороденото девојче по име Оливија му била потребна помош. Веднаш била префрлена во детската специјалистичка болница каде лекарите морале да и стават 11 конци. Неколку дена подоцна, нејзините родители ја однеле Оливија дома.

Хосијане Маркез Переира кажала дека и таа и нејзината ќерка се добро. Девојчето, освен раната на главата, не е тешко повредено.

Жената која се породила во скандалозни услови, поради невнимание на персоналот, случајот го пријавила во полицијата.