Останете сами се додека не најдете некој со кого љубовта е лесна

Останете сами додека не го пронајдете оној што ве тера да се смеете со солзи. Оној кој ја лечи секоја болка од минатото и ве тера да заборавите на сè друго. Оној што покажува дека љубовта не е збунетост и болка.

Останете сами додека не се сретнете со лицето за кое сте сигурни дека е вистинското за вас. Тој ќе ве увери не само во вашата врска, туку и во себе. Бидете со оној кој ве учи да верувате на некој друг освен на себе.

Чекајте ја личноста која ќе ве повика кога ќе вети дека ќе го стори тоа. Оној кој секогаш одговара на вашите пораки и не ве тера да се сомневате во тоа. Чекајте го оној што ќе се појави секогаш кога ќе ви треба, оној кој ве почитува и ве третира многу подобро од било кој друг.

Останете сами додека не го пронајдете оној кој верува во вас и ве тера да спиете подобро ноќе затоа што се чувствувате сакани и сигурни. Бидете со оној што ви недостасува дури и пред тој да се збогува од вас.

Останете сами додека не го пронајдете оној кој точно ќе ви каже како се чувствува за вас и не се плаши од тоа. Оној кој не само што ве запознава со своето семејство, туку ве тера да се чувствувате дел од него.

Останете сами додека не го пронајдете оној со кој ќе можете да разговарате без зборови, оној кој знае како да ве натера да се чувствувате добро кога имате лош ден. Оној што ве прави цели и ги менува вашите идеи за љубов.

Останете сами додека не ја сретнете личноста со која замислувате да остарите, оној кој ќе ви каже дека ве сака и вие ќе го чувствувате тоа во секоја ваша клетка.

Чекајте го оној што ќе ве подобри. Оној со кого ќе се расправате, но знаете дека никогаш нема да престанете да се борите еден за друг. Оној што ве тера да летате од среќа.

Чекајте го оној кој ќе ви биде најдобар пријател.

Вашата подобра половина.

Ваш духовен другар.

Оној без кого не можете да го замислите живот.

Дотогаш ... останете сами.