Отишла во банка и го избрала донорот бр.380: Девет месеци подоцна го доживеала најголемиот шок во животот

Приказната за зачнувањето потомство од две жени навистина ќе ве потресе.

Тие раскажеле што им се случило.

И сето тоа се случило во 2011 година.

Кога Џенифер Крамблт и нејзината партнерка Аманда Зинкон решиле да основаат семејство кон крајот на 2011 година, Џенифер решила да остане во друга држава преку ин витро оплодување.

За да го започне процесот, парот отишол во банка за сперма во Охајо, САД за да најде соодветен донатор за бебето. Бидејќи користеле банка за сперма, можеле да „изберат“ токму каков маж сакаат да биде биолошки татко на нивното дете. Имале одредени работи што ги сакале и избрале донатор бр. 380 кој имал сини очи, руса коса и најважно бела кожа.

Откако се одлучиле, Џенифер била оплодена од лекар со помош на банковен примерок од сперма. Сè поминало без проблеми и сонот на овие две жени за основање семејство бил чекор поблиску до реалноста.

Девет месеци подоцна, Џенифер отишла во болница каде што го доживеала најголемиот шок во животот кога се породила: Нејзиното бебе не изгледало како што очекувала. Всушност, детето било црномуресто! Двојката останала шокиран!

Како може да се случи ова? Како што се покажало, банката за сперма случајно го измешала белиот донатор што парот го барал, кога работник погрешно го прочитал бројот на донаторот 380 и го заменил со 330, кој бил Афроамериканец.

Од една страна, Џенифер била со скршено срце и морала да се справи со чувствата на гнев, разочарување и страв од одгледување црно дете. Таа пораснала во град каде што немало црнци, а нејзината прва интеракција со таква личност била на факултет. Таа не знаела ништо за нивната култура и не била подготвена за трансрасно родителство. Таа се плашела дека нејзиното конзервативно семејство нема да ја прифати нејзината црна ќерка.

Од друга страна банката за сперма навистина направила страшна грешка. Ваквата грешка може да промени нечиј цел живот, како што беше случајот со Џенифер.

Џенифер ја тужи банката за сперма за небрежност и измама. Судењето ќе биде завршено подоцна оваа година.

Банката за сперма треба да сноси одговорност што не им ја дала на Џенифер и Аманда донаторската сперма што ја побарале. Ваквата грешка едноставно не е мала работа и ќе влијае на овој пар до крајот на животот. Тужбата привлече големо медиумско внимание. Секако, Аманда и Џенифер изјавија дека ја обожаваат својата ќерка и даваат се од себе таа да порасне во здрава атмосфера.