Откријте: Колку години ќе живеете според големината на чевлите

Научниците откриле дека постои директна врска помеѓу овие две нешта

Научниците направиле многу интересна и љубопитна студија и дошле до неочекувани резултати. Според експертите од Универзитетот во Кембриџ, животниот век зависи многу од големината на нозете.

Така е, без оглед колку смешно ви звучи во моментот. Истражувачите на овој експеримент работеле повеќе од две години.

Тие анализирале повеќе од 3.000 смртни случаи, а резултатите откриле дека постои директна врска помеѓу големината на чевлите што ги носиме и тоа колку долго ќе живееме. Па, дали сте подготвени да дознаете колку долго ќе живеете?

Според резултатите, жените со чевли број 38, како и мажите со чевли број 41-42, живеат најдолго во споредба со сите други. Тие достигнуваат во просек од 82-84 години.

Најмал животен век кај жените имаат оние кои носат обувки број 35 и оние кои имаат многу поголеми стапала и носат чевли со број 41-42. Тие живеат во просек од 68-69 години.

Истражувачите забележале дека, најмал животен век кај мажи кои носат обувки со број 45 и поголеми. Според нив тие живеат помеѓу 67-69 години.

Извор: jenata.blitz.bg

Дали во датумот на раѓање имате парни или непарни броеви: Mистериозно толкување на вашата судбината