Отворено признале дека се среќни: Што велат жените кои не се омажиле за оној вистинскиот туку за добар човек?

Фото: profimedia

Прашањето им беше упатено на „жените кои се скрасиле покрај некој за кој знаеле дека не е тој вистинскиот, но е добар човек“

Барем во одреден момент, сите веруваат во „вистинска љубов“, во идејата дека има совршен пар за секој од нас. Некои и остануваат верни до крај, но има многу повеќе кои прават компромис „успат“ - погледнете што размислуваат за тоа жените кои не го чекале „вистинскиот“, а се омажиле за „добриот“.

Прашањето им беше упатено на „жените кои се скресиле покрај некој за кој знаеја дека не е вистинскиот, но е добар човек“ на социјалната мрежа Редит, и беше прилично едноставно: Како функционира тоа? Магазинот Bored Panda пренесе некои од најинтересните одговори што може да го осветлат вашиот поглед на љубовта и врските.

„Нема вистински. Тоа е токсична идеја што ги уништува врските што инаку би можеле да успеат. Луѓето се компатибилни со вас или не. И, постојат принципи на брак до кои се придржувате за да бидете успешни. Луѓето не се придржуваат до овие принципи и потоа рационализираат дека тие едноставно не се сродни души. Тоа е трагично“.

„Ние сме во брак 28 години! Имавме подеми и падови, но да бидам искрена, тој беше тој - тогаш, едноставно не го знаев тоа. Понекогаш „вистинскиот“ е идеал заснован на приоритети од младоста, но со зрелоста сфаќате дека некои од тие квалитети веќе не се толку важни „Може да додадам дека пред неколку години повторно наидов на„ вистинскиот“. Не ме импресионираше, мислам дека е добро што ми избега “.

„Оди. Знам дека не е тоа, но тој е добра личност. Понекогаш сакам многу повеќе. Но, во моментот би ме чинело многу ако заминав, покрај тоа постои љубов кон него. Нашите деца имаат голема поддршка од нас и живееме пристоен живот“.

„Тоа беше пред неколку години. Како што вели поговорката, кога чувствувате дека некој не е „тоа“, вашиот ум обично се обидува да ви укаже дека нешто не е во ред. По неколку години, сфатив дека моите емотивни потреби едноставно не се исполнуваат, без оглед колку тој се трудеше. Исто така, додека ме привлекуваше, тој не беше мој физички тип, па затоа не сакав да спијам со него. Сега повеќе сакам емоционална компатибилност и физичка привлечност “.

„Станува подобро кога работите на тоа. Тој е добар човек и го сакам, но никогаш не се заљубив во него. Во времето кога се запознавме, не го сакав ниту ми требаше тоа. Ми требаше безбедност и стабилност. Сега, кога се скрасивме, го прифатив она што тој може да си го дозволи, и кога ќе посакам нешто повозбудливо, го наоѓам тоа на други начини “.


Извор: еспресо.рс

Фото: профимедиа