ОВА СЕ УЧЕНИЦИТЕ КОИ БЕА УБИЕНИ ВО АВТОБУСОТ ВО КОСОВО: Учеле во средното медицинско училиште, класната се прости од нив со емотивен статус

Во нападот со калашников на автобусот кај Дечани во Косово животот го загуби возачот на автобусот Гани Ѓокај, како и учениците од село Глоѓан - девојката Л.Х.(16) и момчето Ѓ.М.(17).

Тие биле ученици на средното медицинско училиште. По страшната вест, класната раководителка на убиената девојка се прости од неа со емотивна објава на Фејсбук. Објавата прочитајте ја на Фактор.мк