Поранешна проститутка открива: Како жените ги „охрабруваат“ своите сопрузи да изневеруваат

Понекогаш секој може да изгледа невнимателен, замислен или груб и жената може тоа да го смета како знак дека повеќе не изгледа интересна во очите на саканиот

Во многу случаи, мажите се охрабруваат да изневеруваат многу пред тие навистина да го сторат тоа. Такво откритие направи поранешна вработена во елитна служба за придружба. Во следните неколку редови, дознајте повеќе детали за неверството.

Постојат 3 работи што жените ги прават кога се љубоморни и се плашат да не ги изневерат. А ова само ги оттурнува мажите од нив, убедена е поранешната проститутка, која  во интервју ги откри работите кои ги споделувале мажите кои изневерувале со неа. Иако сите овие методи се многу едноставни, тие се многу ефикасни во помагањето да го изгубите сопругот, тврди таа.

Вие почнувате да барате многу повеќе од него во комуникацијата (и престанувате да простувате грешки).

Може да имате чести напади на љубомора и да почувствувате дека ја губите контролата над ситуацијата затоа што вашиот сопруг не комуницира со вас како што очекувате.

Понекогаш секој може да изгледа невнимателно, замислено или грубо и жената може да го смета ова за знак дека повеќе не изгледа интересно во очите на саканата личност. Водени од вашата внатрешна параноја, ова може брзо да прерасне во состојба на „Веројатно тој крие нешто од мене“, што пак прави да се чувствувате несигурни.

Овие чувства се акумулираат во длабочините на вашата душа и со текот на времето може да избијат кога сте особено вознемирени за нешто. И тогаш ќе викате или ќе кажете премногу работи.

Обратете внимание, забележете дека повеќето мажи страдаат од „вид на тунел“ додека седат на компјутер, гледаат телевизија или читаат. Тие не можат да прават неколку работи одеднаш - на пример, да чита и да одговара на вашите прашања.

Ова воопшто не се случува затоа што тие се мрзливи или себични. Едноставно нивниот мозок е „зашиен“ на одреден начин. Значи, кога зборувате со нив, ако тие се зафатени со нешто друго, навистина може да изгледа како да разговарате со телефонска секретарка.

Затоа, пред да започнете разговор, не заборавајте да го привлечете неговото внимание. Едноставно треба да кажете: „Душо, може ли да ти го одвлечам вниманието на неколку минути?“. Тоа е сè.

Ако сакате да разговарате со него на телефон, прашајте на почетокот на разговорот дали има време сега да разговара. Не претпоставувајте дека ако го земе телефонот, тој автоматски има слободно време за еден час разговор.

Многу мажи, дури и ако се премногу зафатени, сепак ќе го земат телефон затоа што гледаат дека вие сте тие што го барате по телефон. Другите прифаќаат повици од вас во која било ситуација, едноставно затоа што не сакаат да слушаат прекори ако не го сторат тоа.

Затоа, не почнувајте да го преплавувате со тони информации веднаш штом ќе се слушнете. Дајте му време за да може барем да ви каже дали може да разговара .

Не дозволувајте сомнежот да ве надвладее

Почесто љубомората може да доведе до двојни аршини во комуникацијата. Мажите постојано ми се жалеа дека нивните жени се подготвени да комуницираат со нив на која било тема, но кога станува збор за сексуални желби, жените брзо го завршуваат разговорот.
А тие тоа го објаснуваат со фактот дека тоа е срамно, вулгарно и сл.

Ако тој ве замоли да се облечете за предигра во секси деловен костим или ако побара од вас да шетате низ куќата во егзотична долна облека, може да одлучите дека тој сака да се облекувате на тој начин затоа што мисли на нешто друго. Всушност, во повеќето случаи тоа не е случај.

Ако тој се чувствува толку пријатно со вас што има храброст да побара нешто посебно на интимен начин, тогаш вие правите сè како што треба!

А, ако ја поддржувате неговата фантазија (се разбира, треба да ви биде и пријатно), ќе го добиете негово внимание, доверба и сексуална енергија.

Но, ако наместо тоа започнете да му правите сцени на љубомора, тоа е само штета на вашата врска.

Го слушате, но не го слушате

За добра комуникација, прво мора да научите да слушате и навистина да слушате, нели? Многу мажи велат дека нивните жени воопшто не знаат да слушаат.

И, кога го слушате, но не го слушате вашиот сопруг, тогаш најчесто давате негативна конотација на неутрални информации што се слушаат од него. Или целосно го свртувате неговото значење.

Еден начин да ја подобрите комуникацијата и довербата е отворено да признаете дека понекогаш сте љубоморни без да го обвинувате. Ова признание ќе помогне да се неутрализира ситуацијата, па дури и, можеби, ќе се смеете малку.

После овој разговор, ќе ви биде многу полесно да разговарате со него, вклучително и да го споделувате она што го возбудува и што го сака во сексот.


Извор: jenata.blitz.bg

Можеби ќе ве интересира:

Д-р Несторовиќ ги откри тајните за добар секс: Жената треба да има три оргазми неделно за оптимално здравје

Истражување докажа: Колку поскап прстен, толку пократок брак?