Порано се знаеше - за матура добиваш пижами од Вартекст, денес - Мини Морис и зголемување на гради: Матурите некогаш и денес

Најчестиот гласноговорник на социјалните мрежи за многу општествено социјални теми кои нѐ допираат, овојпат ги „поткачи“ матурантите. 

Божидар Божиновски познат и како Моџо Килингтон, на хумористичен начин, направи паралела помеѓу тоа како се славеле матурите некогаш, а како се слават денес.

Ви ја пренесуваме целосната објава, која ќе ве насмее, но и ќе ве замисли: