Преквалификација: Канабисот тргнат од листата опасни дроги

Свестката здравствена организација по направените научни истражувања, побара од ОН да го отстрани канабисто од листата на најопасни дроги.

Марихуаната, односно канабисот беше во ист ранк, односно на истата листа со хероинот и сличните опасни наркотици.

Со овојј чекор на СЗО, и по 6 децении научни истражувања, се дава целосен легимитет на лековите своиства на канабисот.

Се очекува, ваквата преквалификација на канабисот да ги зајакне медицинските истражувања и напорите за легализација низ целиот свет, со што ќе се создаде огромен простор за медицинските придобивки од канабисот.