Првата дама со три совети за носење маски: Кои се добри, а кои не?

Сопругата на претседателот на земјава, Елизабета Ѓорѓиевска, откако направи туторијал за носење на медицинските маски, сега повторно советува кои маски се добри, а кои не, во време на пандемија на Ковис-19.

Таа изнесе три заклучоци: 

- Избегнувајте маски со вентил!

Низ вентилот, кога издишуваме, во млаз се исфрлаат ситните капки коишто го содржат вирусот!

- Носете платнени маски (најдобро трослојни) за да се заштитите себеси и сите околу вас од .


- Носете медицински маски ако имате: , се грижите за лица болни од #COVID19, имате над 60 години, или хронично заболување.


Да останеме безбедни и да се заштитиме од #COVID19.

Чувајте се!