Рашири крилја сега: Почина девојката со ретка болест

Ѓургица Каева, девојката која боледуваше од пулмонална хипертензија, си замина од овој свет.

Со години оваа гевгеличанка отворено зборуваше за луѓето кои имаат ретки болести и се бореше до последен здив. Таа беше и претседателка на здружението „Момент плус„.

Нејзиниот пријател, поп- пејачот Игор Узунов сподели многу емотивен статус на социјалните мрежи:

Животот - никогаш не е фер!

Понекогаш колку и да сме силни, непопустливи пред тешкотиите кои не надвјасуваат, таму горе има некој на кого сме му подраги...

Гуга - моја чест беше што растевме заедно некое време, се боревме секој со својата борба.

Рашири крилја сега и покажи им горе кој е најсилниот и најсветлиот ангел!

И, диши слободно...

За нас остануваш во нашите срца, врежана како симбол на најголемиот борец што сме го познавале!