Реалната слика на Инфективна: Фоторепортажа на Арбнора Мемети

Фоторепортерката - Арбнора Мемети, преку нејзините фотографии ни ја приближува реалната слика за ситуацијата на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје, каде се хоспитализирани пациенти кои се позитивни на коронавирусот.

Арбнора ги сподели фотографиите на Фејсбук, проследени со статусот:

Неодамна, во интервју за Женски магазин, Арбнора Мемети зборуваше за предизвиците во нејзината работа и дека најголем предизвик за неа како фоторепортер е (не)пристапот до клучни места од кои таа ќе може да известува преку фотографии.

Погледнете ја галеријата со фотографиите на Арбнора Мемети: