Здравје // Рецепти
(РЕЦЕПТ) Лосос со лук и домат: Што да јадете за Велигденските пости
Додека траат Велигденските пости, Женски магазин продолжува да ви дава идеја за посни јадења.
За денес нашиот предлог е Лосос со лук и домати.
Состојки:
-4 лососи од по 170 грама,
-4 средни домати преполовени,
-2 лажици маслиново масло,
-бибер,
-половина лажичка црвен пипер,
-8 гранчиња мајчина душица,
-4 чешниња исечен кромид.
Подготовка:
Загрејте ја рерната. Ставете го лососот и доматот во огноотпорен сад.
Посипете со масло и зачинете со три четвртини лажичка сол и една четвртина лажичка бибер.
Посипете го лососот со црвениот пипер и одозгора ставете мајчина душица и лук.
Печете додека лососот не ја изгуби својата проѕирност и доматот не омекне (од 8 до 10 минути).
Фото: freepik.com
Повеќе посни рецепти ќе најдете ОВДЕ.