Рики Мартин пријавен за насилство: Властите безуспешно се обидуваат да го пронајдат пејачот!

Забрането му е приоѓање!

Судот и полицијата во Порторико му наредија на Рики Мартин да се држи настрана од својот поранешен партнер, откако анонимно лице пријавило во полиција дека Рики го вознемирува, соопшти полицијата.

Наредбата била потпишана во петокот, откако властите се обиделе да го најдат пејачот за да му ја достават наредбата, но не успеале. Не е познато кој ја побарал забраната и не се објавени детали, бидејќи наредбата е поднесена според законот за семејно насилство во Порторико, кој бара целосна анонимност.

Весникот „Ел Воцеро“ пренесува дека во наредбата стои дека Мартин и другата страна биле во врска седум месеци пред да раскинат - пред два месеци. Извештајот наведува дел во кој обвинителот тврди дека Мартин не ја прифатил разделбата и бил виден во близина на неговиот дом најмалку три пати по раскинувањето.

Наредбата му забранува на Мартин да стапи во контакт или да се јави на лицето што го тужеше, а судијата на подоцна рочиште ќе одлучи дали таа треба да остане во сила или да биде укината.