Родени во ист ден: Никола Димитров и синчето Калин слават роденден

Денес на денот на верата, надежта, љубовта и нивната мајка Софија, Никола Димитров - вицепремиер за европски прашања, денес го прославува својот 48-ми роденден, на ист ден роден е и неговиот најмал син Калин кој полни 7 години, па тие заедно прославуваат роденден.

Тој изрази благодарност за честитките кои пристигаат до нив и среќен е што има роденден во ист ден со синчето.

Инаку Димитров зад себе има два брака и четири деца, најголема е ќерката Јана, во 2009 година се прежени за Наташа Мачкова со која има три деца, и стави крај на љубовта.