Романтично: Наставничка доби предлог за брак на првиот училишен ден


Во соседна Бугарија, школската година започнува на 15 септември. Така и годинава и покрај пандемијата од коронавирус, земјата ги обезбедила сите потребни мерки за заштита и таму новата учебна година започна вчера, на 15 септември.

Годинава се покажа како поинаква за наставничката на учениците од III година средно, клас „Б“ во 73-то средно училиште во главниот град „Вл.Граматик“ во Софија.

Г-ѓа Џамадан доби изненадување, нејзиниот избраник и предложи брак, пренесува Булфото.

Убавиот настан се случил за време на свеченото отворање на учебната година.Фото: bulfoto