Самиот има две ќерки, а сексуално се изживувал врз малолетнички: Обвинение за тренерот по џудо од Прилеп

Случајот кој предизвика големи реакции во јавноста во јануари годинава резултира со Обвинителен акт. Основното јавно обвинителство Прилеп до надлежниот суд поднесе Обвинителен акт против едно прилепчанецот кој има 46 години а кој го товари за сторени кривични дела – Обљуба со злоупотреба на положбата. Тој е тренер по џудо а за дејствата сведочеа четири девојчиња кои не наполниле 14 години сведочеа 

„Обвинетитот како тренер по џудо, од февруари до декември 2020 година, во Прилеп и на други места, заради задоволување на полови страсти, со злоупотреба на својата положба ивршил полови дејствија врз деца кои наполниле 14 години, повеќе информации прочитајте на Фактор.мк