Седум добри причини зошто е закон да имате постар брат

Врската со постариот брат е навистина посебна. Ако пораснавте како мачка и глушец од популарен цртан филм додека растевте заедно, таа врска се менуваше со текот на годините и стануваше се подобра и подобра.

Еве само неколку од причините зошто е закон да имате постар брат:

Тој е твојот заштитник

Постарите браќа се најдобрите заштитници во сите ситуации. Никој и ништо не може да ве повреди кога сте во прегратките на вашиот постар брат.

Те научи како да се бориш за себе

Истражувањата покажаа дека девојките кои имаат постар брат се одлични борци - буквално, но и фигуративно. Не само што те научи како да се браните од натрапниците, туку тој покажа и со својот пример како да се борите за себе, и другите да ги слушаат вашите мислења и желби.

Те научи како размислуваат момчињата

Машкиот мозок е несфатлив за многу жени. Она што е природно и логично решение за жената, честопати не наоѓа одобрување од посилниот пол. За среќа, постариот брат е „универзален преведувач“ кој секогаш ќе ви објасни зошто момчињата и мажите се однесуваат како што се однесуваат и што всушност мислеле кога го напишале / ви го кажале тоа.

Тој те научи да ги контролираш своите емоции

Девојките кои растат опкружени со (постари) браќа и сестри побрзо учат како да ги држат емоциите под контрола. Постарите браќа се тука за да ве тешат кога е потребно, но исто така ве потсетуваат дека не треба да правите слон од мува.

Тој ви е секогаш на располагање

Без разлика дали треба да преместите нов кауч на третиот кат од зграда (без лифт) или некој што конечно ќе ти разјасни што е единаесетерец, постариот брат секогаш нви стои на располагање. Покрај тоа, тој ужива да ви го олеснува животот и да ве учи на нови работи.

Тој те научи да бидеш потрпелива

Сите оние кои пораснале со постари браќа, многу пати ги доживеале своите непријатни шеги. Затоа знаете дека не е пожелно да се лутите или да бидете фрустрирани од неважни ситници. Затоа, со текот на годините станавте повеќе трпелива личност.

Тој е твојот најдобар пријател

На секоја жена и треба најдобар пријател, но постариот брат има посебно место во вашиот живот. Без оглед што правите, тој секогаш ќе биде тука за вас, ќе ви даде совет и ќе ви помогне да решите кој било проблем. Тој ќе биде ваш најдобар пријател до крајот на својот живот и ќе дејствува во согласност со таа улога.Извор: zadovolja.hr.

Фото: tuzlanski.ba

Прочитајте и:

Пет причини зошто е добро да имате сестра