Секогаш ќе има некој на кој ќе му пречи што правите: Зошто сè уште нè допираат туѓи мислења

Ако сте среќни, зошто сте среќни - ако сте тажни, зошто сте тажни

Во денешно време, тешко е да се биде паметен и што и да направите, секогаш ќе има некој на кој ќе му пречи што правите. Никогаш не можеме да ги задоволиме потполно луѓето без оглед какви се или што прават.

Не чини кога се смееш, не чини кога не се смееш. Не чини кога ги прашувате вашите блиски за мислење и не чини кога не барате мислење. Не е добро ако сте разведени, не е добро ако не сте разведени. Што и да правите не е добро за некого. Ако сте добри тогаш сте наивни, ако сте сами зошто не се омажите, ако се омажите, зошто се омаживте.

Ако не родиш деца, тие те прашуваат што чекаш, ако родиш повеќе од две, тогаш не си нормален кој ќе ги храни. Не е добро кога се бориш и тогаш си бескрупулозен, а ако не се бориш тогаш си мек, слаб. Не е добро кога зборуваш тогаш се правиш паметен, не е добро кога молчиш тогаш си нем.

Ако сте среќни, зошто сте среќни, ако сте тажни, зошто сте тажни. Ако се фокусирате на кариера, вие сте непосветена мајка. Ако не се фокусирате на кариера, вие сте сиромашна домаќинка. Ако вашиот партнер ве гали и ве чува, тогаш тој е папучар. Ако не ве гали и гледа, тогаш е груб Балканец.

Тогаш, зошто сè уште нè допира тоа, зошто се правдаме и се обидуваме да им угодиме на другите кога знаеме дека ќе најдат нешто грдо во сè убаво и ќе направат бездна во која ќе ве туркаат. Тогаш, зошто сè уште се грижиме за реакцијата и мислењето на другите луѓе, на нивните одлуки за брак, деца, килограми, работни места, преселување, престојување, напуштање.

Бидете насмеани, плачете, скокајте, останете или одете си, замолчете или разговарајте, работете, не работете, раѓајте или не раѓајте, чекајте, дишете, живејте како што ви одговара, како што ве прави среќни. Не се стопирајте поради некои луѓе таму. Живејте за да се сакате себеси, онака како што се сакате себеси, како што се чувствувате најдобро со себеси.

извор:zenskikutak.rs