Сезоната во која сте родени зборува многу за вас: „Зимските луѓе“ се емотивно најстабилни, а другите?

Неодамнешните студии поддржуваат докази дека месецот или сезоната на раѓање влијае на личноста и здравјето

Дури и ако не верувате во астрологија, една неодамнешна студија презентирана на Европскиот колеџ за невропсихофармакологија ја потврдува врската помеѓу сезоната, раѓањето и личноста благодарение на даден биолошки часовник и количината на дневна светлина при раѓањето.


Родени во пролет

Родените во пролет имаат т.н хипертимичен темперамент, што ги прави попозитивни од луѓето родени во другите сезони.

Затоа пролетните бебиња често покажуваат оптимизам, лесно го изразуваат својот ентузијазам и не им треба многу за да се интересираат за некоја идеја. Тие не се премногу склони кон депресија и често имаат одреден уметнички талент.


Следна страна