Славица Чуктерач заврши на Ургентен: Пејачката повторно хоспитализирана откако објави дека е негативна на коронавирусот

Славица Чуктерач, се бореше со коронавирусот три недели, но сега повторно заврши во Центарот за итни случаи.

Како што објасни за српските медиуми, од претпазливост, таа ја посетила и ковид болницата, но наскоро била пуштена на домашно лекување со антибиотици.

"Кога пристигнаа резултатите, се воспостави дека имам гнојна ангина. Веднаш ми дадоа антибиотици и како што се зголемуваше температурата, не се осмелив да преземам никакви ризици. Затоа отидов во Ургентен. Лекарот се плашеше дека имам корона, иако реков дека сум негативна и донесов резултати, а извештаите од вчера покажаа дека имам антитела “, рече таа, додавајќи:

"Тој ме испрати во ковид болницата, каде дознаа дека е гнојна ангина и ми рекоа да земам повеќе антибиотици, но дефинитивно денес пак ќе одам на лекар, и ќе видиме. Јас сум силна! Кога ја прележав короната, ќе преживеам сè “, заклучи Славица.

извор: rtvbn.com