Со чаша вода: Откријте дали имате негативна енергија дома

Откако ќе влезе во вашиот дом, негативната енергија веднаш почнува да влијае на вашиот живот и може да направи голема штета. 

Доколку чувствувате дисхармонија за која не ја знаете причината, испробајте го овој трик за да откриете негативни енергии.

Од памтивек, луѓето користеле многу методи за да откријат дали имаат негативна енергија во куќата. Денес ќе ви го покажеме наједноставниот начин да откриете такви енергии, а во исто време, доколку ги има, тие ќе се прочистат, со цел да ја вратите хармонијата во вашето семејство.

Каде и да живееме, ние сме домаќини на одредени видови на енергии во нашето непосредно опкружување. Нашите домови се обединето место каде се среќаваат енергиите. Тоа можат да бидат наши чувства, мисли и емоции - сите тие испуштаат специфичен вид енергија, но и привлекуваат други енергии!

На пример, некои членови на семејството, соседи или гости можат да внесат негативна енергија во нашите домови однадвор, што подоцна влијае на расположението на сите членови на домаќинството и нивната целокупна благосостојба.

Остатоците од овие енергии можат да резултираат во негативни емоции, тага, депресија, лоши мисли и настани или може да придонесат за голема количина на несакан стрес во домот.

Вашиот дом е како сунѓер. Сè што се случува тука се апсорбира во просторот, sидовите, мебелот, позадината, таванот, како и во сите предмети во собата. Честопати овие негативни енергии се акумулираат во агли или недостапни места. Исто така, ако сте имале негативен настан во вашето семејство, како што се болест или смрт, и како резултат на тоа многу тага и страв, започнете со чистење на вашиот дом веднаш!

Откако ќе влезе во вашиот дом, негативната енергија веднаш почнува да влијае на вашиот живот и може да направи голема штета, да предизвикаат осиромашување на буџетот, да ги уништи односите меѓу луѓето и целосно да ја уништи семејната хармонија.

Како резултат, ќе почувствувате изразена вознемиреност, немир и губење на физичката сила, што може да доведе до пад на волјата за живот. Важно е да се додаде дека овие симптоми може да не бидат воопшто видливи во претходниот период и затоа е добро да се знае како да се открие присуството на овие енергии во куќата.

Пред да започнете, обидете се да откриете кои се причините за таквата дисхармонија, на самиот почеток! Понекогаш не можеме само да ги обвинуваме негативните енергии за тоа. Но, ако со поблиска анализа сè уште не ја знаете причината, пробајте го овој трик за да откриете негативна енергија.

Постапка:

Земете обична проѕирна чаша и ставете 1/3 морска сол во неа, односно количината на сол нека биде во сооднос 1: 3 од самата чаша. Потоа истурете иста количина на вода, или 1/3; и на крај - 1/3 бел алкохолен оцет. Ставете ја чашата таму каде што мислите дека негативната енергија е најсилна.

Стаклото нека биде скриено така што никој не го допира или мрда, и оставете го да стои на тоа место 24 часа. По 24 часа, проверете ја чашата: дали е така како што сте ја оставиле? Ако е така, немате негативни енергии во таа просторија. Обидете се повторно со друга просторија за да видите што ќе се случи.

Ако, пак, забележите некои дамки или многу меурчиња во чашата, тоа е резултат на енергетски проблеми. Во тој случај, повторете го процесот со нова чаша сè додека нема повеќе од овие знаци на негативна енергија.

Важно е подоцна да ја истурите оваа вода во тоалетот и веднаш да ја исплакнете! Ова целосно ќе ја исчисти целата негативна енергија што е апсорбирана во вашата куќа.

Повторете го процесот додека водата во чашата не е иста како што сте ја оставиле.

извор: подготвено од Нено Лjубиќ, nenadljubic.com / atma.hr
фото:pixabay.com