Со скриени пораки: Во најбучната дебата на Доналд Трамп и Џо Бајден никој не го забележа овој детаљ

Претседател на соединетите Американски држави, Доналд Трамп имаше  жестока дебата, односно ТВ дуел со неговиот противник за претседателските изори, Џо Бајден.

Поради настанатиот мал хаос за време на хаотичната ТВ дебата, организаторите на овие ТВ дуели, за во иднина најавија промени, односно Американската комисија за претседателски дебати соопшти дека наскоро ќе усвои промена на форматот за да може да има една „нормална“ дебата.

Светските медиуми веќе ја оценуваат дебатата како хаос. 

Имено, Доналд Трамп и неговиот ривал од демократската партија, Џо Бајден, жестоко се судрија во една од  најбучните дебати за освојување на Белата Куќа во современата американска политичка историја. Паднаа и навреди, обвинувања и сарказам, но сето тоа беше на ниво.

Ама еден детаљ во ваквите дебати многу значи- нивните вратоврски.

И двајцата носеа вратоврски со линии. 

Вратоврската, по својата форма и изглед, всушност претставува рамнотежа помеѓу одговорноста и слободата, што е основа на денешната демократија.

А линиите претставуваат човечко достоинство и правда.

Дали е случајно, не веруваме! Дали ќе имаат достоинство и ќе донесат правда...тоа останува да видиме...


Р.М.М.