Сопругот на Стоја се самоубил, таа останала сама со синот: Сè би било поинаку да не се вмешале неговите родители

Пејачката Стојанка Новаковиќ Стоја откри дека се омажила на само 16 години и дека многу брзо потоа станала вдовица.

На самиот почеток на кариерата на фолк пејачката Стојанка Новаковиќ Стоје, се зборуваше дека се омажила на само шеснаесетгодишна возраст, како и дека набрзо потоа останала вдовица. Меѓутоа, според медиумите, вистинската причина зошто со била оставена сама со мало дете со години криела.

Имено, жителите на ова село кај Зрењанин им рекле на новинарите дека тој скокнал во реката каде се удавил, бидејќи, наводно, неговите родители не ја прифатиле Новаковиќ како снаа. Како што велат, им пречело што таа е пејачка во кафеана.

- Стоја е прекрасна жена. Многу страдаше поради својот прв сопруг. Многу се сакаа. Од неа се роди нивниот син. Набргу по венчавката, започнаа проблемите бидејќи родителите на нејзиниот сопруг не го одобрија бракот. - вели еден од соседите на Стоја.

Како што се очекуваше, Стоја вешто избегна да зборува за медиумите на оваа тема. Меѓутоа, во една прилика, пред неколку години, таа ја отвори душата и призна дека во моментот на страшната трагедија, најважно за неа било дека ништо лошо не се случило со нејзиниот син.

- Кога излегоа насловите за смртта на мојот сопруг, тие не ме допреа затоа што повеќе се плашев за моето дете. Мојот син имаше само три години кога го загуби својот татко. Не се грижев за други работи, бидејќи најдобро го знам својот живот. Се што ми беше важно беше дали моето дете ќе го доживее тоа лошо, особено затоа што го загуби својот татко рано. Денес, кога сето тоа помина, јас сум во контакт со роднините на мојот сопруг. За жал, неговите родители починаа - изјави Стоја за „Ало“ пред неколку години.


Извор: ало.рс