ТРИ ХУМАНИ ЌЕРКИ НА ПОЧИНАТ ПАЦИЕНТ СПАСИЈА НЕКОЛКУ ЖИВОТИ: 46-годишен пациент доби срце, бубрезите ќе бидат пресадени на млади пациенти

Министерството за здравство соопшти дека денеска на Клиниката за државна кардиохирургија, 46-годишен пациент со тешка срцева болест добил срце од починат донор и нова шанса за живот.

Од Министерството посочуваат дека во моментот на Клиниката за урологија се прават две трансплантации на бубрег кај млади пациенти со бубрежна слабост кои биле долги години на дијализа.

Посочуваат дека дополнително во наредните недели пациенти со коскени тумори и тешки повреди ќе имаат можност за квалитетно лекување. Повеќе на Фактор.мк


Фото: Фејсбук официјален профил на МЗ