Трик како побрзо да сварите тестенини

Ако сте во постојаната трка со времето, ви откриваме како на брз начин да сварите тестенини со нови кулинарски методи и трикови.

Новите методи во кујната се секогаш добредодојдени, особено кога можат да ни го скратат времето на готвење и да ни олеснат кога немаме многу време. Токму таков еден метод открува Јутјуб каналот CHOW кој во кусо видео советува на подготовката на тестенините да им пристапиме на еден сосема друг начин. 

Тестенините ставете ги во подлабок сад и прелејте ги со студена вода, поради која тестенините не битребало да се залепат. Кратко варете ги спрема вкусот и одредете дали се готови и подгоѕвени за мешање со разни сосови. За овој процес ќе ви треба помалку време од класичниот начин на готвење.