(ВИДЕО) Беа сијамски близначки: Денес се раздвоени и нема да ви се верува кога ќе видите како изгледаат

Ерин и Џејк се во брак подолго времеи решија да ги разделат своите сијамски близнаци по 4 години, сметајќи дека е најдобро за нив. Всушност, тие прво мораа да одлулчат да да се родатзатоа што лекарите советуваа на абортус.

Ерин не можеше да се откаже од своите деца, иако нејзиниот живот беше во опасност. После 4 години, Кендра и Малија Херин денес се нормални деца кои можат да водат независни животи. Тие беа поврзани, со големото црево, преку бубрезите.

Покрај малата стапка на преживување по ваквите операции, овие дечиња успеаја. Кендра го добила нивниот заеднички бубрег, а Малија била на дијализа додека не се пресади бубрегот на нејзината мајка. Операцијата траеше 26 часа, но сè заврши во најдобар ред и семејството може да се одмори. Сепак, немаат една нога, но тоа воопшто не им пречи на сестрите.

„Девојките беа среќни што конечно беа независни, но понекогаш можев да ги најдам како се шетаат низ куќата на патериции се држат една со друга, како да се уште поврзани“, рече Ерин.Извор: Oprah show

Можеби ќе ве интересира и (ВИДЕО) Конечно ќе растат заедно: Самохран татко посвoи 5 браќа и сестри