Викаше по мајка му, да го однесевме десет минути покасно во болница, ќе беше страшно: Сведоштво на спасувачите на детето од Македонија што го касна поскок во Ниш

Го чекавме нашиот ред да се спуштиме низ карпата во Клисурата Јеласница кога го слушнавме момчето како ја повикува својата мајка. Подоцна го видовме како го држи образот и извикува дека е каснат од нилски коњ“. Вака почнува приказната која за „Блиц“ ја раскажале Александар Поповиќ (23) и Душан Николиќ (27), полицајци од Полициската бригада во Белград кои го спасија четиринаестгодишното момче од Македонија, Ц.М.  откако го касна змија во образот во оваа клисура кај Ниш.

Благодарение на брзата реакција на овие двајца полицајци, момчето навреме доби серум против змиски отров и помина без сериозни последици. Храбрите полицајци за „Блиц“ раскажале што се случило на кобниот ден и како момчето било каснато од змија.

Деталите читајте ги на Фактор тука.