Вистински борец: Малиот Кристијан роден со само 850 грама, по 73 дена на интензивна нега конечно си отиде дома

Болницата „Аџибадем Систина“ објави радосни вести за малиот Кристијан, роден со само 850 грама, кој по 73 дена во Одделението за неонатална интензивна нега конечно си оди дома. 
- Со одличен тим зад себе, посветеност во работата и професионалност, малиот Кристијан, роден во 26. гестациска недела со само 850 грама, денес си оди дома. Неговите родители, Билјана и Филип, велат дека вечно ќе им бидат благодарни на армијата доктори и најпосветените медицински сестри од NICU, кои се грижеа за својот мал херој - обајвија од „Аџибадем Систина“. 


фото:Facebook