Во пресрет на претстојните слави: Рецепт за превкусна славска пченица
Зимските слави се поблиску, а секој еден од вас слави барем една. Најважно за овој свет ден на семејството се лепчето и пченицата, а иако сега собирањата се сведени на минимум и прашање е дали ќе чекате гости, никогаш не е на одмет да подготвите вкусна пченица за овој свет ден.
Потребни состојки:
пченицашеќерванилин шеќермелени оревицимет
Начин на подготовка:
Откако ќе се свари, пченицата се става во цедалка за убаво да се исцеди. Откако ќе се исцеди се меле во машинка за месо и се става во сад, во кој се додава шеќер, ванилин шеќер, мелени ореви и цимет, а потоа се соединуваат сите состојки.
Откако ќе се соединат сите состојки, пченицата ќе ја обликувате во садот во кој сакате да ја сервирате и ќе ја декорирате по желба (најдобро е тоа да се мелени ореви).
Доколку сакате да бидете сигурни во квалитетот на пценицата ви препорачуваме да ја купите онаа од брендот Кибела, на кој квалитетот секогаш му е на прво место.