Жените кои го прават ова во кревет, најверојатно ги изневеруваат партнерите

Студија која се занимава со женската сексуалност тврди дека жените кои често глумаат оргазам се повеќе склони кон мамење на партнерот.

Студијата спроведена од Рајан М. Елсворт и Дру Х. Бејли испитала 138 жени и 121 мажи (сите во врски) за да се открие целта на женскиот оргазам. Резултатите, објавени во Архивата на сексуално однесување, покажаа дека (не) доживеаниот оргазам кај жената е поврзано со веројатноста дека жената во одреден момент ќе го изневери својот партнер.


Целиот текст прочитајте го на Машки магазин