Животна училница

МОЈОТ ДОМ

Едно небо. Една галаксија. Една куќарка. Една соба. Една улица. Една приказна. Едни очи. Една насмевка. Еден двор. Еден град. Една држава. Едно срце. Една викендичка, еден здив, или што било. Различни домови, различни имиња. А мојот дом е твоето

РАДИО и ЉУБОВ

Драги дами, Во нашата рубрика на ,,Поезија'' , чест ни е да Ви го претставиме нашиот нов соработник- Јован Илиески , млад и успешен автор на веќе четири литературни дела позади себе