Живее во Австрија, а би се оженил со дама од Балканот: Барам жена која не е мрзлива, која ќе ја чисти куќата

Младиот Емир, кој потекнува од Балканот, вели дека не можел да поднесе невешта жена

Емир, 21-годишен млад човек од Австрија, кој потекнува од нашиот регион, преку ТВ-емисија решил да ја најде својата сродна душа, а би сакал тоа да биде жена од Балканот. Емир, кој живее во Баден, а работи во градежништво, две години се обидувал да најде девојка, но досега немал среќа. Затоа, преку емисијата „Alles Liebe“ тој решил да му објасни на светот каква жена бара.

Имајќи предвид дека неговите родители се од Босна, тој вели дека „крвта го влече на Балканот“ и дека би сакал да се забавува со девојка од нашиот Регион. Според Емир таа треба да биде добро воспитана и весела, девојката на овој млад човек треба да исполни низа критериуми.

- Кога навистина ќе запознаете жена, сфаќате дека таа не е она што прво се претставила дека е - објаснува Емир. Тој би бил среќен да запознае бринета или русокоса од нашето подрачје, со совршена насмевка што е најмногу три години помлада од него.

- Би било добро да била муслиманка, бидејќи во спротивно би имало проблеми кога ќе се родат деца. Не сакам мрзлива жена, важно е куќата да биде чиста. Да бидеме на јасно и мажот може да помогне, но жената прва треба да го стори тоа - рече Емир во емисијата АТВ.

Овој млад човек вели дека не би толерирал една работа, а тоа се валкани садови: „Да дојдам дома, а садовите да бидат средени, па тоа е лудило!“, рече тој.

На прашањето зошто бара девојка од Балканот, Емир даде објаснување - вели дека девојките од нашиот Регион се горди.

- Тие мислат поинаку од девојките од Австрија. На пример, тие се облекуваат убаво. Никогаш нема да ги видите во тренерка - вели Емир, пренесува Космо.


Фото: Printscreen/ATV.at

Moжеби ќе ве интересира:

Го прашала син ѝ дали му пречи што жена му не чисти: Неговиот одговор е доказ дека добро го воспитала