Златни совети од Твитер: Што треба да постигнете до 35-та година од животот

Никогаш не сте премногу стари за да постигнете нешто големо, но има и работи што треба  да ги постигнете до одредена годишна возраст. 

Корисниците на Твитер ги споделија своите интересни мисли за тоа што треба да постигнете до 35-та година и на смешен начин опишаа како се чувствуваат како возрасни денес.

Сè започна кога веб-страницата на MarketWatch објави текст во кој се советуваше до 35-та година од животот да имате заштеда во висина на двојна плата. Луѓето веднаш започнаа да ги критикуваат овие вести и започнаа да ги нудат своите алтернативи.

Па, погледнете што треба да постигнете до 35-та година од животот според корисниците на Твитер.

1. „До 35-та година од животот, треба да имате еден куп пластични чинии и капаци што не се вклопуваат“. Исто така, мора да имате неколку капаци што ќе паѓаат секогаш кога ќе ја отворите вратата каде што стојат “.

2. „Кога имате 35 години, секогаш сте подготвени за спиење. Цело време. Што порано тоа подобро. Всушност, најдобро е да останете во кревет цел ден “.

3. „Кога ќе наполниш 35 години, веруваш дека деведесеттите години беа пред само 5 години“.

4. „До 35-та година од животот, мора да имате столче за облека што не е доволно валкана за перење, но не би ја ставиле ни во плакар“.

5. „До 35-та година од животот, треба да разберете дека сите дејствуваат, а никој не знае што всушност прави“.

6. „До 35-та година од животот, ќе забележите сличности со вашите родители за кои се колневте дека никогаш нема да ги прифатите“.

7. „До 35 година, треба да имате фиока полна со пластични кеси кои содржат други, помали пластични кеси“.

8. „До 35-та година од животот, треба да имате најмалку 40 години работно искуство доколку барате работа“.

9. „До 35-та година од животот треба да го заработите првиот милион. Јас само што го сторив тоа. Со првиот милион грешки“.

10. „До 35-та година од животот, треба да имате комплет изговори за да ги откажете сите планови“.

11. „Слушај, Меган Маркл не беше војвотка сè до нејзината 36 година, па престани да ми кажуваш што да правам до 35-та година“.

12. До 35-та година од животот, треба повторно да ја изгледате Бриџит Џонс и да размислите: „Имаш само 30 години и можеш да си дозволиш да живееш сама?“

13. „До 35-та година од животот, треба да бидете во можност да го изговорите зборот вагина без да се вцрвите“.

14. „До 35-та година од животот, треба да научите како да бидете задоволни со личноста со која сте“.

15. „Треба да имате најмалку 35 години на возраст од 35 години“.

16. „До 35-та година од животот, треба да прифатите дека капитализмот полека ќе го исцеди животот од вас, бидејќи сопствениците стануваат побогати на грбот на своите работници“.

17. „До 35-та година од животот, треба да имате 10 евра“.

18. „До 35-та година од животот, треба да имате 35-годишно искуство како личност на Земјата“.

19. „До 35-та година од животот, мора да имате свое толкување за квантната механика“.

20. „До 35-та година од животот, не би требало да знаете точно колку години имате. Ќе велите дека имате 35 години, но нема да бидете сигурни. Нема да бидете сигурни за ништо “.

21. До 35-та година, треба да ти биде јасно дека кога менструацијата ќе прескокне еден ден, не треба да мислиш дека завршила, но не треба да се изненадуваш ни кога ќе се врати следниот ден “.

извор: zenskimagazin.rs