Знаете ли што сакате? Никогаш нема да ми биде јасно кого жените лажат кога се полнат со филери

Дали е измама или страв? Дали вие жените знаете што сакате во животот?

Јас разбирам дека секое живо суштество сака да биде сакано и сака да изгледа убаво. На сите им е јасно. Сепак, никогаш нема да ми биде јасно, зошто жените исполнувањето на своите соништа го темелат на измами?

Секој ден среќавам девојки, жени, млади и зрели, кои не го прифаќаат нивниот природен изглед. Тие сакаат да станат уште поубави, уште подобри, сè додека самите не бидат свесни што е всушност убавината.

Тие ја исправаат косата, ја бојадисуваат, нанесуваат пудра на лицата, уништувајќи ја на тој начин убавината што им ја дала природата, стануваат бледи, безлични барбики. Со таков изглед, тие можат да привлечат само еднакво безличен човек кој ќе им позајми кратка игра за брак, која на крајот ќе заврши со измама.

Дали тоа е она што го очекувате од принцот, а вие самите не сте принцеза?

Ако го облечете најубавиот фустан, ги истакнете градите, го нашминкате лицето, ако ја надоградете косата и одете во клуб; таму можете да најдете само дете, со кое можеби ќе можете да манипулирате или ќе наидете на будала и измамник кои се грижат за изгледот. Сето ова може да заврши со солзи и проклетство на судбината.

Не бидете лукави, а светот за возврат нема да биде ироничен.

Јас разбирам дека тоа не е измама (тоа е премногу груб збор), тоа е едноставно страв. Страв да не изгледате грдо. Слушајте: Мислам дека секој маж верува дека грдите жени не постојат! Постојат само оние кои се обидуваат да не убедат во тоа.

Знаете што мислам кога ќе видам совршено негувана жена? Таа со својот изглед се обидува да ме убеди дека не е убава. "Погледнете како ја нашминкав устата, залепив трепките, ги истакнав градите. Во мене нема ништо друго, па целото внимание е насочено кон изгледот: на екранот има примамливи реклами, а зад екранот има само жици и прашина".

Мојот интерес за жена никогаш не се заснова на нејзиното лице. Нема да ме возбуди само нејзиното тело. Привлечноста се случува многу подлабоко - ме привлекува внатрешната светлина на една жена.

Мажите се заљубуваат во женската природа и се восхитуваат на нејзиното лице и тело.

За мене најубавата жена е бремена. Нејзините мисли се свртени навнатре, таа се слуша себе си, го гали стомакот, оди полека и внимателно. Таа е секогаш малку внимателна, задоволна со себе. Таа го разбира дарот што Бог и го дал со тоа што е жена. Самиот човек го менува својот изглед кога ќе види бремена жена: станува посилен, благороден, заштитнички.

Никогаш не ме привлекувале гради кај жени - кај жени, желудникот ми е најженствен. Оттука започнува женската сила и привлечност.

Зрела жена секогаш ќе привлече зрела машка енергија.

Само жените да знаеја дека е доволна убавината само да бидат она што се. Вистински маж ќе знае како да ја види и цени вистинската убавина, но едноставно немојте да се криете зад слоевите бои и пудри и да го измамите.


Извор:stil.kurir.rs

Можеби ќе ве интересира:

Светот нема да ти даде ништо, верувај ми - Ако сакаш живот, укради го: Највредните цитати од Гијом Мисо