Архитектот Бојан Петровски:Ја бричам главата секој вторник и петок

Ултра модерен со примеси на шармот од минатото. Необичен и различен.

Толку вешто ја спојува архитектурата со модата што во еден момент ќе се зачудите како сето тоа можело да се комбинира, а да изгледа убаво. Архитектот Бојан Петровски е градска фаца и секаде инспирира со стилот. Необичен, авангарден урбан маж кој не се плаши да биде свој. Неговото облекување е прилично автентично, хедонизам со минимална експресија. 

* Дефиниција за стил? 

- Стилот претставува начин на функционирање, дишење, битисување на вас самите како ентитет со целиот емотивен, социјален и психолошки багаж кој го носите со себе како и корелација на истиот со средината во која постоите.

Целото интервју на Машки Магазин