Најдобрата адвокатка за развод на славните вели дека ова е најчестата причина зошто луѓето се разведуваат: Не е до неверство...

Познатата адвокатка Лаура Висер е специјализирана за парници за развод - и во текот на изминатите 30 години претставувала една страна во некои од најексплозивните разводи во светот на шоу-бизнисот. Само некои од нејзините клиенти се Ким Кардашијан, Бритни Спирс и Аријана Гранде.

Таа истакнува дека разводите на славните не се разликуваат многу од граѓанските. „Секогаш велам дека разводот е најдобар начин да се изедначат луѓето. Сите го доживуваат истиот страв и болка во срцето, без разлика дали се познати, дали се богати или не“, нагласува Висер.

Најчеста причина зошто луѓето одлучуваат да го прекинат својот брак е иста и за познатите и за неславните. „Причината поради која луѓето се разведуваат е затоа што не комуницираат правилно еден со друг“, открива адвокатката.

Овој проблем може да се манифестира преку, на пример, вонбрачни врски или нездрави навики како што е прекумерното консумирање алкохол, но по правило, коренот на проблемот е неможноста за комуникација.

Клучно е да се водат „тешки“ разговори пред брак

Многу луѓе кои одлучуваат да стапат во брак претходно немале кризи, проблеми или долги периоди на непријатност.

„Бидејќи партнерите не развиваат алатки за комуникација кога работите се одвиваат добро меѓу нив, тогаш кога врската оди лошо, тие обично немаат способност или начин правилно да зборуваат за проблемите“, вели Висер.

Има многу не толку пријатни и „секси“ разговори кои паровите треба да ги водат пред брак. Во кое училиште ќе одат децата, има ли можност да го споделат животот со родителите на старост и слично...

Овие разговори не се забавни, но можат да ви заштедат пари и болка во срцето доколку вие и вашиот партнер не можете да се договорите за клучните прашања.

Потребите на луѓето можат да се променат и за време на бракот, а во овој случај клучот е добрата комуникација.

„Тешко е да се каже „стареам и повеќе не се чувствувам толку привлечно“. Но, ако вашиот партнер не знае како се чувствувате, неизбежно е да не ги задоволат вашите потреби и ќе бидете несреќни. Незадоволството се зголемува и ја ставате вашата енергија на друго место“, вели Висер.

Ако имате тешки разговори пред или рано во бракот, во иднина ќе ви биде полесно да негувате и практикувате здрави комуникациски навики кои ќе ви служат и вам и на вашиот партнер во време на криза.

Фото: Принтскрин/ Јутјуб
Извор: Zena.blic.rs