Ако не си добра ќе ти ја уништам кариерата: Снежана Савиќ за злоупотребата што ја доживеала во младоста


Познатата српска актерка се потсети на настан што покажува дека насилниците не се само во Холивуд

Една од најубавите актерки од балканска сцена, дама која порано беше жена од соништата на сите мажи, неодамна откри дека и на нашите простори жените од шоу бизнисот добиваат несоодветни понуди.

Во една прилика, Снежана Савиќ се присети на едно непријатно искуство што никогаш нема да го заборави.

- Имаше еден продуцент кој се обиде, но тој не беше толку агресивен и ми се случи друг режисер да почне да ми се заканува. Тој повеќе не е со нас, беше агресивен и тогаш ми рече: „Ако си добра, ќе бидеш ѕвезда, ако не же ти ја уништам кариерата. И нема да добиеш ништо “, тоа беше сè – вака актерката ја започна својата исповед пред две години.

Сепак, иако била многу млада и неискусна во такви ситуации, Снежана нашла начин да реагира.

- Му реков тогаш несоодветни зборови и избегав. Бев арогантна и многу бунтовна како млада жена, реагирав многу арогантно и грубо на тој вид повик. Но, Боже мој, секој има право да изрази симпатија или некакво чувство, на друго е колку ќе го прифатите тоа.

- За моја среќа, тоа подоцна не ми се случи затоа што сфатија дека не сум многу пријатна кога сакаат да играат со мене на тој начин. После тој скандал, бев под голем стрес затоа што ја напуштив академијата и немав афирмација. Замислете дојдени сте на снимање и тоа ви го кажува еден одличен режисер, кој е најуспешен во тој момент - откри Савиќ, инсистирајќи да не го открива името на режисерот.


Извор: glossy

Можеби ќе ве интересира:

Згоден и паметен: Лидија Вукичевиќ го покажа синот - пилот 

Можеби затоа останав сама, затоа што тоа и ми припаѓа: Сека Саблиќ за љубовниот живот