Мојата баба секој ден ја пеглаше облеката на дедо ми иако тој работеше на нива: Кога објаснила зошто, нејзиниот внук бил зачуден

Секојдневно пеглала облека за нејзиниот сопруг кој работел како земјоделец на полињата. Ова го изненадило нивниот внук затоа што мислел дека е непотребно бидејќи облеката и онака брзо се валка.

Таа му кажала зошто го прави тоа и тоа било голема лекција за него. Д-р Бо Брок кој е сопственик на ветеринарна клиника во Америка и автор на книгата „Crowded in the Middle of Nowhere“, хумористична приказна за рурална заедница во Тексас, сподели трогателна приказна со сите.

Имал 13 години кога ја прашал баба му зошто секој ден ја пегла облеката на сопругот кој отишол на терен во работничка облека и не го гледал никој друг освен нив двајца и неколку земјоделци. Тоа што таа му го кажа, тој никогаш не го заборави.

„Тој е најубавиот човек што Бог го создал. Тој е мојот најдобар пријател и љубовта на мојот живот“, рекла таа и истакнала дека отсекогаш сакала нејзиниот сопруг да изгледа убаво и уредно бидејќи „никогаш не знаеш кој би можел да го сретне. "

После тоа, Бо, кој тогаш бил тинејџер, го гледал својот дедо и размислувал за зборовите на баба му. Не изгледал како „најубавиот човек на светот“, како што рече - годините го земале под своја закрила.

„Носеше преголеми очила за неговото лице, но единственото нешто што му беше важно беше тоа што преку нив можеше јасно да види сè што го интересира“, додаде тој.

Ја прашал бабата, водејќи се од детската љубопитност, како мисли дека нејзиниот сопруг е најубав. Бабата „толку се насмеа што за момент изгледаше како мало девојче“.

„Тие линии околу неговите очи не беа секогаш тука, и се сеќавам кога имаше вистински заби. Тој ги има најубавите сини очи што некогаш сум ги видела. Тие се потполно иста боја како небото непосредно пред зајдисонце. Лицето му свети кога се насмевнува, а неговиот глас е толку мирен што сите сакаат да го слушнат како зборува. Сакам да се чувствува убаво. Ја пеглам неговата облека секој ден затоа што ме правеше да се чувствувам убаво сите овие години. Тој е човек достоен за почит“, истакнала бабата.

Бо имал 30 години кога ги разбрал зборовите на својата баба. Кога некого сакаме длабоко и искрено, тогаш таа личност е едноставно најубавата личност на светот, тоа е вистинска љубов, пишува Reader's Digest.

Приказната не е за тоа дека домашните работи треба да ги вршат само жени, како што некој би можел да заклучи, бидејќи нема оправдување за оваа поделба. Зошто мажите не треба да ја пеглаат облеката како и облеката на партнерката. Суштината е во почитта и дека нашата сакана е секогаш најубава, што е многу поблиску до вистината отколку површни оценки за нечиј изглед.

Фото: Freepik.com
Извор: Kurir.rs