Познати личности почнуваат да ги прифаќаат своите природни бели влакна додека се во изолација

Со оглед на сите други суштински промени кои се случуваат околу нас, останувањето во затворено за да се запре ширењето на КОВИД-19 значи и крај на третмани што обично ги добиваме во козметички салони, како што е фарбање на пример. Оваа „принудна“ промена  може да биде застрашувачка за некои, но за многумина е ослободувачка - вклучувајќи и некои од познатите личности, кои почнуваат да ги прифаќаат своите природни бели влакна додека се во изолација.

Некои од нив отворено разговараа за бели влакна, нивните израстени корени и нивните тековни рутини за одржување на бојата (или недостаток од нив), на Инстаграм.

Овие sвездите го користат своето време дома за да ги прифатат своите природни побелени влакна:

Tamera Mowry-Housley

Тамера Моури-Хаусли сподели селфи на Инстаграм, откривајќи во насловот дека - како што е случајот за повеќето од нас – средување на косата не се случува во моментот. „Здраво, сиви влакна“, напиша таа. „Нема средување на косата за време на #социјалнодистанцирање, и јас сум во ред со тоа!“

Tia Mowry-Hardrict

Тиа Моури-Хардрикт, нејзината сестра близначка,  која во минатото гласно зборуваше за своите проблеми со косата, сподели селфи без шминка и побелени кадрици.

Kevin Hart

Комичарот Кевин Харт сподели со своите следбеници дека ќе дозволи неговата природна боја да расте додека е дома и не работи. „П.С. Отсекогаш сум имал многу бели влакна… но се фарбав редовно“, откри тој.

Kelly Ripa

Кели Рипа на Инстаграм објави стори каде наѕираат нејзините бели влакна на израстокот, најавувајќи дека ќе следи како напредува нејзината боја на коса, како што одминуваат неделите во изолација.