Aко имате две јаболки направете го овој колач: Ништо побрзо-изматете, ставете во рерна и додека ручате тој ќе биде испечен
Највкусната и најмеката торта со јаболка што ќе ја пробате.
Јаболката одат добро со сѐ, и ние веруваме дека семејството ќе биде задоволено кога ќе донесете миризливо уживање пред нив. Се што ви треба се 2 јаболка и неколку состојки за вкусно тесто. Тортата е толку едноставна и брза за подготовка што ќе се пече додека ручате и после тоа можете веднаш да се засладите.
Состојки:
-3 јајца
-2 јаболка
-10 лажици шеќер
-10 лажици масло
-125 мл грчки јогурт
-малку сол
-7 гр ванилин шеќер
-1 лажица оцет
-22 лажици брашно
-16 гр прашок за пециво
-малку орево и суво грозје
-карамел или чоколаден сируп за декорација
Подготовка:
Изматете јајца, шеќер, ванилин шеќер и сол со жица за матење. Полека додавајте го маслото, постојано мешајќи. Додадете јогурт - промешајте. Потоа брашно, потоа мешајте додека не исчезнат сите грутки. Изрендајте ги јаболките и ставете ги во сад. Исцедете половина лимон за да не потемнат. Посипете со шеќер.
Четкајте ја тавата со путер и посипете малку брашно. Истурете ја смесата, а потоа посипете со рендани јаболка. Ставете ореви и суво грозје над јаболките. Се пече на 180 степени 35-40 минути. Кога тортата е готова, декорирајте со течен сируп.
Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/QUICK SIMPLE & DELICIOUS