Aко имате две јаболки направете го овој колач: Ништо побрзо-изматете, ставете во рерна и додека ручате тој ќе биде испечен

Највкусната и најмеката торта со јаболка што ќе ја пробате.

Јаболката одат добро со сѐ, и ние веруваме дека семејството ќе биде задоволено кога ќе донесете миризливо уживање пред нив. Се што ви треба се 2 јаболка и неколку состојки за вкусно тесто. Тортата е толку едноставна и брза за подготовка што ќе се пече додека ручате и после тоа можете веднаш да се засладите.

Состојки:

-3 јајца

-2 јаболка

-10 лажици шеќер

-10 лажици масло

-125 мл грчки јогурт

-малку сол

-7 гр ванилин шеќер

-1 лажица оцет

-22 лажици брашно

-16 гр прашок за пециво

-малку орево и суво грозје

-карамел или чоколаден сируп за декорација

Подготовка:

Изматете јајца, шеќер, ванилин шеќер и сол со жица за матење. Полека додавајте го маслото, постојано мешајќи. Додадете јогурт - промешајте. Потоа брашно, потоа мешајте додека не исчезнат сите грутки. Изрендајте ги јаболките и ставете ги во сад. Исцедете половина лимон за да не потемнат. Посипете со шеќер.

Четкајте ја тавата со путер и посипете малку брашно. Истурете ја смесата, а потоа посипете со рендани јаболка. Ставете ореви и суво грозје над јаболките. Се пече на 180 степени 35-40 минути. Кога тортата е готова, декорирајте со течен сируп.



Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/QUICK SIMPLE & DELICIOUS