Интернетот „гореше“: Онлајн концертот на Дуа Липа го гледаа 5 милиони луѓе

По тој повод, таа изведе песни од албумот „Иднина носталгија“

Во петокот, Дуа Липа го претстави својот прв онлајн концерт „Студио 2054“, на кој таа вечер присуствуваа повеќе од пет милиони луѓе од целиот свет.

Виртуелниот концерт собра пет милиони прегледи, а врската за гледање ќе биде достапна до недела до 23:59 часот на live-now.com.

Интернет концертот на Дуа Липа се пренесуваше во живо од голем магацин, а пејачката пееше и танцуваше нешто повеќе од еден час преку специјално креирана сценографија: дискотеки, ултрамодерни сали за танцување и соблекувални.

По тој повод, таа изведе песни од албумот „Иднина носталгија“, „Клуб идна носталгија“ и нејзиниот деби албум.


Фото: Твитер